supa-topcheta-s-oriz

Супа топчета с ориз

Оцени post
Лесна рецепта за супа топчета с ориз – как да сготвим бързо и вкусно за нашето семейство!

Ако всеки път се чудите каква е класическата рецепта за супа топчета с ориз каним ви да изпробвате нашата изпитана и със сигурност лесна рецепта за супа топчета. Сигурно сме, че всеки член от семейството ви ще я хареса и ще се превърне в едно от постоянните блюда на вашата маса.

Мария Супа топчета с ориз Супа топчета с ориз Принт
Порции: 5-6 Подготовка: Време за готвене:
Nutrition facts: calories fat
Рейтинг: 5.0/5
( 1 voted )

Съставки, които са ни необходими:

0,500кг. кайма
2 глави кромид лук
1-2 бр. морков
2-4 супени лъжици олио/зехтин
2/3 чаена чаша ориз
сол на вкус
черен пипер на вкус
пресен магданоз
1бр. яйце
2 суп. лъжици кисело мляко

В няколко стъпки ще ви опишам как най-ленсо се приготвя супа топчета с ориз

  1. Изпълнението на всяка рецепта започваме с хубаво измиване на зеленчуците. В случая измиваме и почистваме лука и моркова. Режем ги на ситни парченца.
  2. В дълбока тенджера изсипваме 4 супени лъжици олио. Добавяме лука. Готвим и бъркаме докато лукът започне да придобива кафяв цвят. (Тук може да вмъкнем, ако искате да избегнете целия процес по пържене винаги може да добавите 2 супени лъжици вода с цел задушаване на зеленчуците.)
  3. Добавяме морковите, разбъркваме и оставяме да къкри още няколко минути.
  4. Изсипваме топла вода в тенджерата, разбъркваме внимателно и оставяме да заври.( Хубаво е да имаме предварително загрята до кипване вода) Количеството вода зависи от размера на тенджерата.
  5. Започваме с подготовката на каймата, която трябва да се овкуси. За тази цел поставяме в дълбока купа каймата и към нея добавяме настърган на ренде или нарязан на ситно 1 глава лук, сол и черен пипер. Омесваме я.
  6. Взимаме малка част кайма, мачкаме я в ръка и след това я разточваме между две длани на равномерна топка.Следва цялата кайма да се направи на малки топки.
  7. След завиране на водата със зеленчуците добавяме топките и оставяме около 30 мин. всичко това да ври на слаба или средна степен на котлона. Пожелание топките може да поръсим с малко брашно преди да се пуснат във водата.
  8. Добавяме добре измития ориз и отново оставяме да поври 10-15мин. При необходимост минутите се увеличават.
  9. Щом супата е готова следва да се застрои с яйце и мляко. Махаме тенджерата от котлона. Приготвяме в отделна купа 1бр. разбито яйце, към което добавяме кисело мляко. Разбиваме добре и с помощта на черпак загребваме от топлия бульон и добавяме към купата без да спираме да бъркаме.
  10. Готовата застройка изсипваме в тенджерата и разбъркваме. Като завършек на тази вкусна рецепта за супа топчета с ориз добавяме ситно нарязан магданоз.

С пожелание за добър апетит се надяваме, че нашата лесна рецепта за супа топчета с ориз ще ви хареса!

Вижте всички рецепти за супа топчета

Подобни рецепти

Топчета за супа

Мария

Супа топчета със застройка

Мария

Супа топчета с фиде и картофи

Мария

Супа топчета с фиде домашна класика

Мария

Супа топчета с фиде

Мария

Супа топчета с телешка кайма

Мария