Крехки свински пържоли на фурна

Крехки свински пържоли на фурна

Оцени post

Как се приготвя рецепта за крехки свински пържоли на фурна – бързо и лесно приготвяне.

Лидия Крехки свински пържоли на фурна Крехки свински пържоли на фурна Принт
Порции: 2 Подготовка: Време за готвене:
Nutrition facts: calories fat
Рейтинг: 5.0/5
( 1 voted )

Продукти за приготвяне:

  • 4 бр. свински пържоли с дебели кости
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1/2 ч.  л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • по избор: лимонови резени, за сервиране

Начин на приготвяне на крехки свински пържоли на фурна

  1. За да мариновате свински пържоли, напълнете голяма купа с 1 литър топла (не гореща) вода и 1/4 чаша морска сол. Разбъркайте, за да се смеси, докато по-голямата част от солта се абсорбира. Добавете свинските котлети и ги оставете да престоят в сместа за мариноване за 15 минути. Или можете също да покриете купата и да съхранявате в хладилник до 6 часа. Извадете свинските пържоли от маринатата, изплакнете със студена вода, след което ги подсушете с хартиени кърпи.
  2. Загрейте фурната до 190° С.
  3. Намажете свинските котлети от двете страни със зехтин.
  4. В отделна малка купа разбъркайте солта, пипера и чесъна на прах, докато се смесят. Поръсете сместа равномерно от двете страни на свинското месо.
  5. Междувременно загрейте тиган на котлона на силен огън за 5 минути. След като тиганът е горещ, добавете свинските котлети и използвайте шпатула, за да ги притиснете равномерно в тигана, така че цялата долна повърхност на свинските котлети да контактува с тигана. Печете 2 – 3 минути или докато долните страни на свинските котлети станат златистокафяви. Внимателно  обърнете свинските котлети. След това прехвърлете внимателно тавата във фурната. Продължете да печете 3 минути. След това обърнете свинските котлети още веднъж и продължете да печете още 3 – 5 минути.
  6. След като свинското месо е готово за работа, веднага извадете тавата от фурната и прехвърлете свинското месо в чиста чиния. Нанесете сок от тигана върху свинските котлети. След това свободно опънете чинията с алуминиево фолио и оставете свинското да почине поне 3 минути.
    Сервирайте топло.
Вижте всички рецепти за пържоли

Подобни рецепти

Уникални пържоли с гъбен сос

Лидия

Уникална марината за пържоли

Лидия

Телешки пържоли на фурна

Лидия

Телешки пържоли

Лидия

Сочни пържоли на фурна

Лидия

Сосове за пържоли

Лидия