Най-вкусната пилешка супа се прави така

5/5 - (2 votes)

Супата е изключително важна част от кулинарната традиция във всяка кухня по света. Освен с хранителните си стойности и кулинарно значение, супата се свързва и с лечебните си характеристики. 

Пилешката супа е една от най-известните познати видове супи с хилядолетна история. През 19-ти век, пилешката супа става популярно лечебно ястие в много култури. Тогавашните вярвания сочели, че топлата супа може да подобри здравето и бързото възстановяване след болест. Днес пилешката супа е любимо ястие в много кухни по света. Рецептите варират от традиционни до модерни, като често включват различни видове зеленчуци, подправки и месо.  

Макар рецептата за пилешка супа да е изключително лесна и бърза за приготвяне, то съществуват определени тънкости и стъпки, които да следвате. 

Съвети при приготвянето на най-вкусната пилешка супа 

Подготовка на пилешкото месо 

В пилешката супа месото е основен акцент в чинията, затова и неговата качествена подготовка определя вкуса на супата. Ако използвате цяло пиле, отстранете излишната кожа и мазнини. Можете да използвате и отделни части от пилето като бутчета или гърди. 

Употреба на домашен бульон 

Най-вкусната супа се приготвя с добра основа. Най-качествената основа за пилешка супа е домашен бульон. Варете бульона с пилешко месо, зеленчуци и подправки за по-дълго време, за да извлечете максимален вкус. 

Премахване на излишната мазнина 

Друг съвет за приготвяне на вкусна пилешка супа е да премахнете излишната мазнина. Ако има такава на повърхността на супата, използвайте лъжица или хартия за абсорбиране, за да я премахнете. 

Престояване преди сервиране 

Кулинарна тайна за приготвянето на перфектната пилешка супа е да я оставите да почива преди сервиране. След като супата е приготвена, оставете я да почива за кратко преди консумация. Така вкусовете ще изпъкнат още повече и супата ще бъде още по-вкусна. 

Как се приготвя най-вкусната пилешка супа?  

За вкусна пилешка супа са ви необходими следните продукти: 

1 цяло пиле или 4 пилешки бутчета с костите и кожата; 

2 моркова, нарязани на колелца; 

3 домата, изрязани на дребно; 

3 скилидки чесън, нарязани на дребно; 

Сол и черен пипер на вкус; 

1/2 чаена чаша ориз или фиде; 

2 литра вода или пилешки бульон. 

В голяма тенджера поставете пилето или пилешките бутчета и залейте с водата или пилешкия бульон. Сложете на средно висока температура, докато течността не закипи. След като започне да ври, намалете температурата и намалете на слаб огън. Премахвайте пяната, която се появява на повърхността. 

Добавете към супата морковите, домата, чесъна, и продължавайте да варите на слаб огън. Варете, докато пилето е напълно сварено и зеленчуците са меки – обикновено около 45 минути до 1 час. Извадете пилето от супата и оставете да се охлади за малко. Отделете месото от костите и кожата, нарежете на дребни парчета и върнете обратно в супата. 

Ако използвате ориз или фиде, добавете ги в супата и варете според указанията на опаковката. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте вкусната пилешка супа топла, по възможност с парченца свеж магданоз за по-добър вкус и визия. 

Подобни рецепти

Топла застройка за пилешка супа

Мария

Супа с пилешко филе

Мария

Супа от пилешки фенер

Мария

Супа от пилешки сърца

Мария

Супа от пилешки крилца

Мария

Супа от пилешки крака

Мария